Tietoa tärinästä

DEWALTin sähkötyökaluvalikoima tarjoaa markkinoiden alhaisimmat tärinätasot. DEWALT jatkaa edelleen innovatiivisen teknologian hyödyntämistä voidakseen edelleen alentaa tärinätasoja, joille käyttäjät ovat alttiina.

Lainsäädäntö

Käden/käsivarren tärinän (HAV) direktiivi 2002/44/EC astui EU-maissa voimaan 6. heinäkuuta 2005. Tämä direktiivi määrittelee säännöt 'Työstä aiheutuvan tärinän kontrollointiin', mikä asettaa työnantajille vaatimuksia työntekijöiden suojaamiseksi tärinältä ja altistumistasojen alentamiseksi.

Altistuminen tärinälle voi aiheuttaa pitkäaikaisia terveysriskejä.

Direktiivin tarkoituksena on suojella työntekijöitä käden/käsivarren tärinälle altistumisen aiheuttamilta terveysriskeiltä, jotka voivat aiheuttaa joukon erilaisia terveysvaikutuksia – tunnetaan yhteisnimellä käden/käsivarrentärinän syndrooma, HAVS. Tunnetuin näistä on valkosormisuus, mutta muita vaikutuksia ovat vauriot hermoradoissa, lihaksissa sekä käden ja käsivarren nivelissä.

Kenellä on riski?

Henkilöt, jotka säännöllisesti käyttävät voimakkaasti täriseviä työkaluja pitkiä aikoja.

Riskien kontrollointi

Hyvä työnjohto voi kontrolloida riskejä käyttämällä oikeita työkaluja kuhunkin työtehtävään. Tämä vaatii, että työnantaja:

  • Alentaa altistumisen minimiin.
  • Pitää saatavilla tietoa ja koulutusta
  • Arvioi altistumistasot
  • Suorittaa mittauksia ja alentaa altistumista sekä järjestää terveystarkastuksen, mikäli toiminta-arvo (EAV) saavutetaan
  • Pitää altistumisen alle toiminta-arvon (EAV)